Koronavírus, COVID-19, járvány, veszélyhelyzet, gazdasági válság. Ezek a kulcsszavak ömlenek ránk mindenhonnan, és bizony még hónapokig nem fog változni a helyzet. Sok cég kerül nehéz helyzetbe a vírus okozta problémák következtében, könyvelőként pedig ezektől a vállalkozásoktól függhet a te jövőd is. Összegyűjtöttünk négy tippet, amelyek a kritikus időszakban is segíthetnek megtartani az ügyfélkörödet. 

1. Legyél naprakész!

Minden nap történik valami fejlemény, folyamatosak a gazdasági életet érintő bejelentések a televízióban, a rendeletek rövid átfutási idővel pedig megjelennek a Magyar Közlönyben is. Ebben a helyzetben elengedhetetlen, hogy kövesd a híreket, figyeld a bejelentéseket, elolvasd a kormány döntéseit, és segítsd azokat értelmezni az ügyfeleid számára. Könnyen lehet, hogy találsz olyan módosítást, amellyel tehermentesíted, és így megmented az egyik partnered, ha pedig a vállalkozása tovább üzemel, azzal önmagadnak is segítettél. Ebben a nehéz helyzetben minden apróság számíthat!

2. Kezeld rugalmasan a kéréseket!

A legtöbb gazdasági szektorban ez most az újratervezés szakasza, és biztos, hogy azokban az ágazatokban is előjönnek majd a problémák, amelyek egyelőre nem, vagy csak közvetve érdekeltek a járványhelyzet miatti korlátozásokban. Mindenkinek matekoznia kell, és összébb húzni a nadrágszíjat. Ha megteheted, ilyenkor te is legyél rugalmasabb. Ha egy ügyfél átmenetileg nem tud fizetni, egyezzetek meg halasztásban, átütemezésben, kedvezményes árban. Ezek a vészmegoldások duplán is hasznot hoznak, mert bár más formában, de megmarad a bevételed, az ügyfelek bizalma pedig nő a szolgáltatásod iránt. Ne engedd el azok kezét, akikre évek óta számíthatsz!

Elfoglalt könyvelőből hatékony

cégkapus üzenetek automatikus letöltésével

3. Készülj extra szolgáltatásokkal!

Ha van olyan partnered, amely hajlandó minden zokszó nélkül továbbra is kifizetni az eredeti díjadat, annak kedveskedhetsz extra szolgáltatással. Tájékoztasd a legjobb lehetőségekről, ajánlj fel a különleges helyzetben értékes tudást, vagy mondj neki hasznos tippeket a munkáltatói lehetőségekről, a helyzetre vonatkozó jogszabályokról. A hatás nem marad el: a jócselekedeted megjegyzik, a szakmai kapcsolat erősödik, és ha neked lesz szükséged hasonló szívességre, meglátod, viszonozzák majd. 

4. Már most gondolj a jövőre!

Visszaesett a feladataid száma? Kevesebb a bevételed? Menekülj előre! Ez pontosan az a helyzet, amikor leteheted az alapokat, amelyekkel a válság után újra felfuttathatod a könyvelői praxisod. Évek óta halasztod az új honlap elkészítését? Itt az idő, vágj bele! Pocsék a marketinged? Nem tudsz új ügyfelet szerezni? Konzultálj egy szakemberrel, újíts, változtass! Elszaladt melletted a szakma? Képezd magad, iratkozz be egy továbbképzésre! Lassú az iroda működése? Olvass utána a legújabb szoftvereknek, tanulj bele ezekbe! Bár most sokan leállnak, kivárnak, ezt az időt hasznosabban is fel lehet használni. Egyszer talpra állnak a cégek ebből a helyzetből, akkor pedig az eddigieknél is nagyobb szükség lesz a képzett, modern technikákat ismerő könyvelőre.

Olvass tovább, és tudd meg, hogy a sikeres vállalkozók mely szokásai segíthetnek még ezekben a kihívásokkal teli időkben is!

Segítség az elfoglalt könyvelőknek

cégkapus és ügyfélkapus üzenetek letöltése

üzenettípusonként beállítható nyomtatásra, vagy letöltésre

időzíthető letöltés

adószámlák lekérdezése

riasztás a kényes üzenetekről

... és mindezt teljesen AUTOMATIKUSAN! Próbáld ki most 2 hétig ingyen!